Fra æblerov til rovmord

I 30 år - fra 1812 til 1842 - fik en hel landsby lov til at gå under radaren, mens de snød, stjal og til sidst endte med at dræbe en familie. Mordet fik Venslevs forbrydersyndikat til at kollapse, og i alt 43 mennesker fra den lille by blev dømt for alt fra tyveri til mord.

Historien om Venslevrøverne begynder og ender med et tredobbelt rovmord en januarnat i 1842. To mænd bliver anholdt og dømt til døden for forbrydelsen. Men sagen er langt fra slut. Efterforskningen resulterer i skeletter, der vælter ud af skabene i stort set hvert et hjem i den lille by. Det, der er begyndt som uskyldige små-rapserier, er i løbet af 30 år eskaleret til overfald, mordforsøg og i sidste ende drabet på en mand, hans hustru og deres søn. En tredjedel af byens beboere ender bag tremmer, og morderne dømmes til døden.

De dømte

Ialt 43 mennesker ender med at blive dømt lange fængselsstraffe mens de to mordere ender på skafottet. Se navnene på de dømte her.

Forbrydelserne

Venslevrøverne bliver dømt for ialt 180 forbrydelser, som dækker alt fra mord, mordforsøg, vold og simple tyverier. Læs listen med alle forbrydelser her.

Ny viden

Siden udgivelsen af min bog er der dukket ny viden op, der giver et endnu dybere og bredere billede af Venslevrøverne. Se nogle af de nye fund her.